Blog

WannaFlex biedt flexibele oplossingen in arbeidsbemiddeling binnen de ICT-branche, met een speciale focus op het vakgebied softwaretesten.

WannaLunch #2

De WannaLunch met Amit Sampat #2

Welkom bij de tweede WannaLunch, leuk dat je er bent! De WannaLunch is hét nieuwe concept van WannaFlex waarbij wij jullie laten kennismaken met het netwerk van WannaFlex. In deze korte interviews introduceren wij de geïnterviewde, bespreken wij de huidige functie, het toekomstbeeld op het vakgebied en stellen wij een vraag op voor de volgende WannaLunch!

Amit Sampat, WannaFlex, Iris Gemmeke, WannaLunch
Kan je jezelf kort introduceren Amit?”

Mijn naam is Amit Sampat, ik ben 39 jaar en ik woon momenteel in Rotterdam samen met mijn vrouw en drie kinderen. Ik heb aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de studie Informatica en Economie gestudeerd. In eerste instantie had ik mij ingeschreven voor Gynaecologie maar hiervoor werd ik uitgeloot. Op het moment dat ik werd uitgeloot voor deze studie was ik zelf in Suriname. Mijn vader stuurde mij toen een pagina met opleidingen, maar hier stonden lang niet alle opleidingen op. Ik zag Informatica en Economie staan en die heb ik maar gewoon gekozen, het heeft goed uitgepakt.

Vlak na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als performance engineer bij ClientSoft, via deze partij ben ik ingezet bij onder andere Fortis Bank en Mitsubishi. Daarna werd ik bij ING ingezet, na twee jaar kreeg ik een vast contract aangeboden die ik niet kon afwijzen. Ik heb in totaal 6 jaar bij ING gewerkt, waarvan drie jaar in India. In 2014 heb ik de stap naar Freelance gemaakt en ben ik bij de Belastingdienst begon. Voordat ik hier begon kwam ik in contact met Sjoerd en dus met WannaFlex. Ik zat niet helemaal op mijn plek bij de Belastingdienst en Sjoerd had een gesprek bij Rabobank geregeld voor mij, waar ik uiteindelijk bijna vijf jaar heb gewerkt. Sinds februari dit jaar ben ik werkzaam bij de NS, ook via WannaFlex.


Vraag 97/100: ‘Waar zie je jezelf over 30 jaar?’

Over 30 jaar ben ik met pensioen gegaan en heb ik een mooie woning in India, waar ik samen met mijn vrouw geniet. Ik heb zelf een Indiase achtergrond, maar ik ben wel in Nederland geboren. Ik weet niet of de kinderen ook mee gaan, die vinden India heel leuk maar hebben tegen die tijd misschien wel andere interesses en prioriteiten.

NS, Nederlandse Spoorwegen, TCC
“Hoe is het als tester bij NS?”

Ik ben in februari begonnen bij de NS, via WannaFlex. Er werd op dat moment een Automation Engineer ingezet als Performance Engineer, dat ging moeizaam. Toen ik er kwam werken waren er nog drie weken om het project af te ronden wat veel tijdsdruk met zich mee bracht, gelukkig is het uiteindelijk allemaal gelukt.

Het leuke bij de NS is dat je als Performance Engineer een soort Consultant rol vervult. Binnen NS is er een team van Performance Engineers die alle IT teams van NS ondersteunen. Ik zit zelf in het TCC (Test Competence Center), hier zit een groep Testers, Automation Engineers en Performance Engineers die worden weggezet bij projecten. Sinds april werk ik mee aan een ‘Corona app’ waarin je kan registeren wanneer je met de trein gaat. Er is hieromheen een campagne geweest om het kenbaar te maken. De app is vorige week landelijk live gegaan.

“Hoe zie jij het testvak over 5 jaar?”

Er gaat sowieso heel veel veranderd zijn. Teams worden verantwoordelijk van begin tot eind, de trend van DevOps zal worden doorgezet. Ook de beweging naar de Cloud houdt nog niet op. Over 5 jaar zal testen nog wel bestaan, maar alles zal sneller naar productie gaan. Wat je nu al ziet is dat er meer resources aan applicaties worden toegevoegd om het draaiende te houden, terwijl er niet echt wordt gelet op efficiënt het maximale uit je applicatie te halen.

Vraag van Daan Koolman: “Welke grote overeenkomsten of verschillen zie jij tussen jouzelf als persoon op werk en thuis?”

Lastig, ik neem eigenlijk altijd al werk mee naar huis. Ik heb naast mijn carrière als Performance Tester ook nog een eigen reisbureau en ik ben mede eigenaar van het CupCake bedrijf van mijn vrouw. Als ik thuis kom ben ik dus meestal nog steeds aan het werk. Er zijn wel veel dingen die ik op werk heb geleerd, die ik nu thuis toepas. Concepten als KanBan borden, Scrum Boards of een backlog to-do list pas ik thuis ook toe. Juist omdat ik ook bezig ben met het reisbureau en CupCake bedrijf geeft dit voor mijn vrouw en mij veel structuur. Soms zet mijn vrouw een kruis op een dag, dan mag ik die dag niks inplannen ;). ‘Als je zelf geen planning hebt, wordt je onderdeel van iemands anders zijn planning’, daarom plan ik alles altijd vol.

‘Als je zelf geen planning hebt, wordt je onderdeel van iemand anders zijn planning’

Daarom plan ik alles altijd vol.

“Welke vraag zou jij graag willen stellen aan de volgende die wij interviewen?”

Amit Sampat: “Veel opdrachten van Freelancers worden stopgezet door bezuinigingen of de COVID-19 situatie. Hoe bereidt jij je voor op een mogelijke stopzetting van je opdracht?”

Wil jij weten wie de volgende keer bij ons aan tafel zit met de WannaLunch? Blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina! Nu je hier toch bent, bekijk ook eens onze andere blogs!

Reacties